Projecten

Bekijk een greep uit onze gerealiseerde projecten

Kliniek 2

Opdrachtgever:  Parnassia Groep / STAAT. Bouwmanagement
Architect:  01-10 Architecten
Omvang project:  13.000 m2 
Ontwerp & realisatie:
 2018 – 2022


Project omschrijving 

Voor de Parnassia Groep verzorgen wij het installatieadvies voor de nieuwbouw van ‘kliniek 2’.

Dit is de 2e grote nieuwbouwkliniek die op deze zorglocatie in Poortugaal wordt ontwikkeld.

In de kliniek worden 176 cliëntenkamers met eigen sanitair gerealiseerd, verdeeld over meerdere afdelingen. Er worden naast zorgfuncties ook sport-, facilitaire- en kantoorfuncties opgenomen.

Door o.a. het toepassen van een pv-installatie, ledverlichting, ventilatie met warmteterugwinning, een WKO installatie met warmtepompen voor koelen en verwarmen en CO2 warmtepompen voor warmtapwater, in combinatie met hoge isolatiewaarden van de bouwkundige schil, wordt ruimschoots voldaan een de huidige EPC-eisen. Omdat de wens van de opdrachtgever is om ook aan de toekomstige BENG-eisen te voldoen, is ook deze doorkijk gemaakt.

Het gebouw wordt o.a. voorzien van uitgebreide zorgdomotica en een volledig gebouwbeheersysteem. De bediening van verlichting, zonwering en klimaat instellingen vindt plaats middel touchscreen

Vorige slide
Volgende slide

Van der Hoeven Kliniek TBS

Opdrachtgever: Forensische Zorgspecialisten, Utrecht
Architect:  Greiner van Goor Huijten Architecten, Amsterdam
Omvang project:  17.000 m2 bvo
Ontwerp & realisatie:  2014 / 2016

Project omschrijving 
De van der Hoeven kliniek te Utrecht, gevestigd in een gebouw uit de jaren zeventig, ondergaat een grootschalige renovatie. De kliniek heeft een capaciteit van 110 patiënten.  

Werkzaamheden WTB-Buro
WTB-Buro verzorgt het programma van eisen, ontwerp, de investeringsramingen, bouwteam selectie, bestek, budgetbewaking en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige en regeltechnische installaties.

Dierenambulance & hospitaal Den Haag

Opdrachtgever:  Dierenambulance, Den Haag
Architect:  Faro Architecten
Ontwerp & realisatie:  2017 / 2018

Project omschrijving

In 2018 trekt de Dierenambulance Den Haag in haar nieuwe gebouw. Voor het nieuw te bouwen dierenhospitaal is het streven het pand duurzaam en CO2 neutraal te maken. WTB-Buro verzorgt het installatieadvies en maakt een installatieontwerp op maat, passend bij de functie en ontwerp van het gebouw.  

Bijzonderheden
Belangrijk aandachtspunt is het creëren van een klimaat waarin rekening gehouden wordt met de specifieke eisen en wensen van mens en dier. 

Werkzaamheden WTB-Buro
WTB-Buro verzorgt het vooronderzoek, ontwerp en bestek en de uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige en regeltechnische installaties. 

De Baakenmeester

Opdrachtgever:  Habitoo, Amersfoort
Architect:  Bron Architectuur, Amersfoort 
Omvang project:  8 woningen 
Ontwerp & realisatie:
 2014 / 2017

Project omschrijving 
De Baakenmeester bestaat uit 8 nieuwbouwwoningen in de wijk Vathorst te Amersfoort. 

Werkzaamheden WTB-Buro
WTB-Buro verzorgt het ontwerp van de gebouwinstallaties, de berekeningen voor de aanvraag omgevingsvergunning en de aanbesteding van het werk.

Verslavingskliniek Castricum

Opdrachtgever:  Parnassia Groep, Den Haag
Bouwmanagement: STAAT.Bouwmanagement
Omvang project:  6804 m2
Ontwerp & realisatie:  2013 / 2015

Projectomschrijving
PBG Vastgoed ontwikkelt voor Zorgbedrijf Brijder vervangende nieuwbouw voor de huidige verslavingskliniek in Alkmaar. Het nieuwbouw project komt te staan op het terrein Duin en Bosch te Castricum. Kliniek Vervolgbehandeling zal plaats bieden aan 72 cliënten met diverse zorgbehoeften op open en gesloten afdelingen. PBG Vastgoed ontwikkelt het gebouw specifiek voor de doelgroepen met bijhorende speciale eisen. Het Casco en de installaties worden dermate flexibel ontworpen dat eenvoudig kan worden omgebouwd naar bijvoorbeeld reguliere huisvesting, kantoren of een zorghotel.

Werkzaamheden WTB-Buro
WTB-Buro verzorgt het ontwerp, bestek, de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische en elektrotechnische installaties.

De Goudse, Patiodak - Gouda

Opdrachtgever: Goudse Beleggings- en Financieringsmaatschappij BV, Gouda
Architect:  Studio WA!
Aanvang Ontwerp:  Q1 2018
Aanvang bouw:  Q1 2020
Oplevering:  medio 2020

Bijzonderheden

Tijdens de bouw van het nieuwe patiodak blijven de installaties en verblijfsruimten van het gebouw in gebruik. Het gebouw beschikt over een atrium, een open ruimte van vloer tot dak. Dit vraagt extra aandacht van de uitvoerende partijen in de planning en tijdens de uitvoering van het werk; hoe zorg je er voor dat 400-500 medewerkers comfortabel door kunnen werken? Het bouwteam heeft hierin diverse opties overwogen, zoals gedeeltelijke demontage of een tentdak, maar uiteindelijk koos het voor een wind- en waterdichte werkvloer, waarboven alle werkzaamheden aan het dak zullen plaatsvinden. 

Werkzaamheden
WTB-Buro verzorgt het VO+ ontwerp, de technische omschrijving, assistentie bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische en elektrotechnische installaties.